Det här med att vara ledig det är något jag är riktigt bra på. Problemet är bara det att jag är så intensivt inaktiv och avstressad att jag liksom klarat av ledigheten på två dagar. Visst, du kan slänga in en dag av bakfylla, så gills den inte riktigt och nästa dag blir istället den intensiva lediga. Men det här med att vara ledig 7 dagar och ändå vara kvar i stan, det går mig på nerverna.
Det där med att tipsa om Dagens har inte blivit av heller, men om ni vill ha inspiration även de dagar min rumpa är för lat, så titta på vegetariskt.ifokus.se under fliken "Dagens mat". Som ett axplock kan jag dock säga att det varit mycket pasta.
1. Cannelloni fyllda med spenat, chevreost, bönor, tomat och lök. Det man gör är helt enkelt att rulla färska lasangeplattor, lägga i en ugnsform, hälla på en burk krossade tomater och lite havregrädde, salta, peppra och ha på lite oregano om det finns att tillgå. Släng in i ugnen och ha dem där ett tag.
2. Potatisgnocchi med spenat, svarta bönor och krossade tomater. Hittade billiga gnocchis på sabis, bra skit. Gjorde en tomatsås till med redan nämnda innehåll plus lök, rivna morötter och vitlök. Krydda tomatsåsen med senap, salt, massa peppar, sambal oelek och eventuellt lite kanel. Ibland kan det vara bra att ha i lite socker, men det beror på vilken krossad tomat man använder. Jag hade även i lite chevreost som blivit över från tidigare rätt.
3. Kokosgryta med röd curry. Lite wokgrönsaker, en gul lök, en paprika, stek ihop med soja och citron, häll över kokosmjölk och sen två skedar röd currypasta. Smaka av efter en sked så slipper du riskera att det blir för starkt däremot. Det kan vara lite olika beroende på vems röda currypasta du använder. Jag kokade råris och hade till. Det var gött.
Det där med att tipsa om Dagens har inte blivit av heller, men om ni vill ha inspiration även de dagar min rumpa är för lat, så titta på vegetariskt.ifokus.se under fliken "Dagens mat". Som ett axplock kan jag dock säga att det varit mycket pasta.
1. Cannelloni fyllda med spenat, chevreost, bönor, tomat och lök. Det man gör är helt enkelt att rulla färska lasangeplattor, lägga i en ugnsform, hälla på en burk krossade tomater och lite havregrädde, salta, peppra och ha på lite oregano om det finns att tillgå. Släng in i ugnen och ha dem där ett tag.
2. Potatisgnocchi med spenat, svarta bönor och krossade tomater. Hittade billiga gnocchis på sabis, bra skit. Gjorde en tomatsås till med redan nämnda innehåll plus lök, rivna morötter och vitlök. Krydda tomatsåsen med senap, salt, massa peppar, sambal oelek och eventuellt lite kanel. Ibland kan det vara bra att ha i lite socker, men det beror på vilken krossad tomat man använder. Jag hade även i lite chevreost som blivit över från tidigare rätt.
3. Kokosgryta med röd curry. Lite wokgrönsaker, en gul lök, en paprika, stek ihop med soja och citron, häll över kokosmjölk och sen två skedar röd currypasta. Smaka av efter en sked så slipper du riskera att det blir för starkt däremot. Det kan vara lite olika beroende på vems röda currypasta du använder. Jag kokade råris och hade till. Det var gött.
Tog faktiskt en bild på gnocchisarna som jag tänkte lägga upp, men såklart har jag den på fel dator nu. Ni får använda fantasin.
Ni får dock en bild på the Cans, inte mina, men fina ändå.
1 kommentar:
men ta på fan... du länkade ;)
Skicka en kommentar