måndag 3 november 2008

Eat you pets

Postade en kommentar i en annan blog och insåg att det blev så långt och upprört att jag gör det till ett inlägg här. Hela argumentationen handlar om den moraliska 'sätta-tänderna-i-andras-muskler'-vinkeln, inte transporter/medicinering/hygien/moral/levnadsförhållanden eller de andra argumenten mot köttätandet som en socialt accepterad avart till vettig kost.

Ska man hålla på och jävlas genom att äta djur så ska man inte göra skillnad på djur och djur. Såklart kan det ju finnas andra anledningar som miljöpåverkan och dyl som gör att folk väljer, men att inte kunna äta häst, men däremot äta ko, är bara retarderat. Äter du lax så kan du äta delfin till exempel. Inget dravel om att den ena är intelligentare eller dylikt. Folk äter ju gris för tusan.
Det finns dock framförallt två djurtyper som är extra fördelaktiga att äta, förutsatt att folk ska fortsätta med ofoget såklart:
Skadedjur och husdjur.
Skadedjur - typ råttor, kackerlackor, stadsduvor, fästingar och dylikt. Vi vill ju bli av med dem och de finns tillgängliga lite överallt och kom inte med nåt argument om att det är snubbigt... ni äter ju kräftor för tusan!

Husdjur - de enda djuren du kan på riktigt veta har haft 'ett bra liv innan det dödats' (hur paradoxalt det argumentet är orkar jag inte ens gå in på) är dina egna husdjur. dessutom finns det inte ett enda husdjur typ katt, hund, marsvin, chinchilla, kanin, undulat etc. som dödas för att bli mat. det är på riktigt ett vettigt 'tillvaratagande' att äta upp dem.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Principiellt helt korrekt.

Hängmörad ungschäferfilé, ett par vitlöksmarinerade undulatspett eller varför inte en knaprig parmesanbatterfriterad ringmuskel ifrån en St Bernhard? Serveras med örtpotatis eller country fries. Välj mellan sju såser!

Smaskens.

in cell sa...

Smaskens filibajs!

Patric sa...

Man skulle ju kunna äta upp kriminella, som en lösning på flera problem. Mariogubben är din! :)

in cell sa...

aha, jag gillar hur du tänker, förutom det faktum att vi inte har dödsstraff för människor i Sverige, och att det nog inte är så hälsosamt att äta 55-årig tjackpundare. En och annan ekobrottsling skulle man nog kunna sänka med en pava rött dock.