fredag 27 februari 2009

Urban medals

Valross nämner i det här inlägget om kassapinnen-problemet. Det är en utav de sakerna som vi i en större stad behöver anpassa oss till för att få livet att flyta lite bättre.

Jag har funderat ett tag på att du borde kunna få medaljer i Urban Miljö eller något liknande. Du får dessa om du till exempel är bra på:


- att åka tunnelbana; snabb mellan tågen, koll på väskan, står på rätt ställe vid rätt tidpunkt, inte har ri
ngsignal på din mobil etc.

- att gå över gator, sjukt underskattad skill som kan spara dig massor av sekunder, kanske rent av
ett gäng minuter på en vanlig dag t.ex ska du självklart ha koll på bilarnas trafikljus istället för gångarnas, du kan lista ut nästa händelse i en korsning, du kan smidigt passerna sengångarna vid trottoarkanen utan att nudda dessa, du kan gena snett över gator utan att störa trafik etc.

- gång-skills. Du vet om att du antagligen har folk även bakom dig _även_ om du inte har ögon i nacken, du kan därmed röra dig smidigt åt rätt håll för att underlätta för den bakom. Dessutom har du koll på hur tätheten ser ut en bit fram så att du inte behöver bli inlåst mellan några slöisar, utan hinner 'köra om' innan det blir för trångt.

Har du några fler idéer om vad man kan få medaljer i?
Tänkte att det här kunde vara ett sätt att få alla att bete sig bättre i citymiljön, istället för att bara gnälla på ryggsäcksmongon, sengångare, vinglare, öppen-mun-tuggarna och annat löst pack, så prisar vi (oss själva) och de få andra som faktiskt är lite belevade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra idé! Gång-skills har jag definitivt. Fegar däremot ibland på rödljusen, exempelvis vid Fridhemsplan.