torsdag 4 december 2008

Lappskojs(/Lapskojs?)-special

Wzup med den här maträtten? Har aldrig riktigt förstått den och bestämde mig nu för att kolla upp fenomenet. Detta är vad jag får fram:
1. Ordet kommer från engelskans lobs-cou(r)se med osäker betydelse.
eeeeh...jaha.. lobs som i lobster kanske? nej, det kan ju inte stämma, det här är ju för fan inte ens information!

2. Traditionellt görs denna rätt på hemkokat kött av nöt eller ren.
"Hemkokat"?! Vafalls!? There's no such thing as bortkokat. Eller jo förresten, det finns det ju, men det är ju irrelevant här.

3. Några utav ingredienserna är uppenbarligen "4 vitpepparkorn och 3 kryddpepparkorn".
Vem i hela helsefyr mäter kryddor på det här sättet? Ska kornen vara hela i själva rätten?

4. Uppenbarligen kan rätten ätas med tillbehören rostbiff, stekt ägg och dillgurka.
Helknasigt.

5. Den kan även kallas "Skipper-dansk"
w00t?

3 kommentarer:

Anonym sa...

*napp*

Dessvärre kan lapskojs omöjligen vara ett grundämne. Allting som är beroende av tillbehör kan logiskt sett inte vara det då ett grundämne måste vara helt oberoende. Som en negerboll till exempel.

in cell sa...

Visste inte ens att man kunde ha tillbehör till denna avskyvärda smörja. Fick man nånting till i skolan eller vad det knäckis och mellanmjölk som vanligt?

Anonym sa...

det var min favoritmat hela mellanstadiet! gjorde egna varianter av typ skinka, rödbetsklet o pulvermos på helgerna. mm, sicken gourmet jag är.